.

Medlemmer af Duelighedsklubben kan købe Lystsejlerens Leksikon for kun kr. 249, -

Bogen "Lystsejlerens Leksikon " af Anker W. Lauridsen sendes straks til din postadresse, når forfatteren har modtaget kr. 249,- på kontonummer: 9070 -1623890801 Sparekassen Vendsyssel..

Bestil bogen direkte fra forfatteren med en mail: ankerwl@gmail.com


Anmeldt af Søren Stidsholt Nielsen i Fyns Amts Avis.

Nyttig viden for lystsejlere
og andet godtfolk til søs.

Denne meget anbefalelsesværdige opslagsbog har en fejl. Titlen underspiller bogens indhold. Vel er der masser af lystsejler-relevant stof i dette leksikon, men det er en bredtfavnende udgivelse, som de fleste maritimt professionelle og amatører bør have indenfor rækkevidde om bord eller hjemme i landkvarteret.
Forfatteren er skibsbygningsingeniør. Han har som pensionist sat sig for at samle vel nærmest samtlige danske, maritime fagudtryk, forklare dem og supplere med billeder og tegninger, hvor det er påkrævet. Andre forfattere har forsøgt sig med maritime leksika i mindre skala, men dette er klart bogen i denne genre. Den udmærker sig ved alsidighed, overskuelighed og et velredigeret billedmateriale.
Selvom man ikke skulle have et presserende spørgsmål til opklaring i bogen, er den for maritime hoveder også sjov bare at sidde og lystbladre i, - falde over spøjse ord og få en måske overraskende forklaring. For eksempel at få fortalt, at "thalassofobi" betyder frygt for havet. At en "komave" er en beholder, hvor vand og udstødning blandes, - og at "kaplak" er en ekstra betaling til skibsføreren, fordi han har håndteret sin last særlig omhyggeligt. "Naupati"...? Svar: Søsyge!
Det er et leksikon, hvor alle med maritim interesse kan finde gode svar.