Teori for gaster i fritidsfartøjer


Lektion nr.5008

Det mest almindelige udstyr ombord.

En af de situationer vi søfolk frygter er, at en overbordfalden person bliver underafkølet af opholdet i det kolde vand. Det kræver en særlig teknik at behandle en underafkølet person, hvis man vil minimere den skade der kan ske. Det ved din skipper alt om, hvis det er en god skipper.

Det vigtigt, at der ombord findes isolerende tæpper, og gerne redningstæpper/redningsfolie, så man kan pakke den underafkølede person ind efter princippet i tegningen. Det handler om at kroppen opvarmer sig selv, uden at det kolde blod fra arme og ben kommer ind i kroppen, sænker kropstemperaturen yderligere, og måske resulterer i et hjertestop.


Løs opgaven for at komme videre.

På åbent hav i danske farvande, kommer vandtemperaturen sjældent op over 12° C om sommeren. Hvor længe tror du en sund og rask person med redningsvest og solidt sejlertøj kan overleve i vandet ved denne temperatur?

1) 3 - 6 minutter

2) 3 - 6 timer

3) 3 - 6 døgn

Skriv til redaktionen
Hvis du har et forslag til forbedring af denne lektions udformning eller indhold, hvis du finder en tastefejl, eller har en kommentar, hører vi gerne fra dig på mail. Husk at oplyse lektionens nr. som står på siden.
Skriv til: redaktionen@duelighed.dk