SRC Certifikatprøve fra Duelighedsklubben
Godkendt i henhold til Søfartsstyrelsens standard for kvalitetsstyring af fritidssejlerprøver

Læs denne vejledning grundigt inden du begynder!

Hvis du bare skal træne dine færdigheder forud for en SRC-prøve, kan du gå direkte til "Start prøven her!"som du finder nederst på denne side.

Medlemmer af Duelighedsklubben, som vil tage den officielle SRC-prøve (Shot Range Cerificate), skal omhyggeligt følge de 3 trin som beskrives i vejledningen herunder.

Trin 1
Du læser prøvekravene, og forbereder dig grundigt til prøven f.eks. som selvstuderende, i en studiekreds, på aftenskole, i sejlklub eller sejlerskole.

Trin 2
Inden du tager prøven skal du tilmelde dig prøvesystemet via en blanket på Søfartssyrelsens hjemmeside.
Når du tilmelder dig systemet betaler du 503 kr. i afgift til Søfartsstyrelsen for tilsyn med prøven samt udstedelse af et SRC-certifikat når du har bestået. Din tilmelding skal vedhæftes et foto til brug ved udstedelse af dit SRC-certifikat.

Du tilmelder dig Søfartstyrelsens prøvesystem på deres hjemmeside ved at logge ind med NemID og oplyse en af følgende eksamenskoder:

EKSAMENSKODE UGENUMMER EKSAMENPERIODE
R18EY68 42 15. til 21. oktober 2018
R18AUMH 43 22. til 28 oktober 2018
R186YSG 44 29. oktober til 04 november 2018
R18HYCR 45 05. til 11. november 2018
R18EP19 46 12. til 18. november 2018
R18HFVH 47 19. til 25. november 2018
R18E6WM 48 26. november til 02. december 2018
R18XJZS 49 03. december til 09. december 2018

Du finder en ugekalender her.

Du kan gå op til prøven lige så mange gange du vil i den kalenderuge, hvor du er tilmeldt, men hvis du ikke består i den pågældende uge, skal du tilmelde dig prøven i en ny uge, hvilket koster 503 kr. i afgift til Søfartsstyrelsen.

Når du har tilmeldt dig systemet på Søfartstyrelsens hjemmeside, finder du en troværdig person, som overvåger at du tager prøven uden at snyde, og som opfylder kravene til at være vidne.

Når teoriprøven er bestået får du oplyst en unik prøvekode, som sammen med dokumentation fra vitterlighedsvidne/censor og prøveevaluering indsendes til Duelighedsklubben admin@duelighed.dk Disse dokumenter skal sendes senest den sidste dag i eksamensperioden (søndag aften).

Trin 3
Hvis du har betalt dit kontingent til Duelighedsklubben kontrolleres og arkiveres den indsendte dokumentation med henblik på tilsyn fra SfS, og Duelighedsklubben kontrollerer i internetloggen at prøvetagerens IP-adresse har haft en plausibel adfærd under prøveforløbet, samt registrerer beståede prøver i SfS-databasen jvf. Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere.
Herefter sender Søfartssyrelsen SRC-certifikatet med posten direkte til prøvetagerens adresse.

Start prøven her!
Indtast oplysninger og tryk på knappen for at starte prøve.

Fulde navn:

Email