Gratis VHF/SRC-uddannelse og online-eksamen til Duelighedsklubbens medlemmer.

Ifølge Søfartsstyrelsen må du gerne eje en VHF/DSC-radio, eller sejle rundt med en VHF/DSC-radio i båden, men hvis du tænder for den, altså lytter eller kommunikerer, skal du have et Short Range Certificate, eller hvad vi til hverdag kalder et VHF/SRC-bevis, for at betjene radioen lovligt.

I en nødsituation kan det være sidste udvej, at anvende radioen, - certifikat eller ej, - men det er netop i nødkommunikationen, at en lille betjeningsfejl kan få voldsomme konsekvenser for nødstedte søfolk og skibe. Derfor skal du have bestået en certifikatprøve hvis du vil betjene VHF / SRC-radioen. 

Det er gratis for Duelighedsklubbens medlemmer at benytte den myndighedgodkendte SRC-online-prøve her.


Duelighedsklubben har siden 2002 uddannet flere tusinde fritidssejlere til bedre søfolk via online-kurser, og vi kan med stolthed præsentere dette intensive og gennemprøvede gør-det-helt-selv-kursus, som er en effektiv forberedelse til VHF / SRC certifikatprøven.
Med hensyn til arbejdsbyrde og sværhedsgrad, fortæller tidligere elever, at man kan sammenligne med den indsats der skal ydes for at tage teoriprøven til bilkørekort. (Ca. 20 timer foran computeren).
Lad det være sagt med det samme: Pensum omfatter en del paratviden, som helt indlysende er ligegyldig for, om du kan betjene et VHF/DSC-radioanlæg sikkert og effektivt, men de internationale organisationer kræver at du lærer disse emner, så lær det udenad, - ellers dumper du til certifikatprøven.
Det eneste du skal bruge, ud over login til uddannelsesprogrammet, er et hæfte kaldet "Radiostationer.i skibe Tillæg", som du kan købe for et par hundrede kroner via internettet.

Hvis du allerede har betalt kontinget 195, - kr. til Duelighedsklubben inden for de sidste 12 måneder, er det gratis at få adgang til kursus. Hvis du ikke allerede har login, kan du skrive til redaktionen@duelighed.dk og oplyse datoen for din sidste kontingentindbetaling, så sender vi et login til dig.

Hvis du endnu ikke har betalt kontinget 195, - kr. til Duelighedsklubben, og ønsker at komme i gang med din VHF/SRC-uddannelse med det samme, kan du melde dig ind i klubben her.

Hvis du foretrækker personlig undervisning, skal have et ROC-kursus (erhverv) eller søger
vejledning ved køb at radio og skibselektronik, kan vi anbefale at du tager kontakt med:
2013 by Duelighedsklubben, redaktionen@duelighed.dk